Tweedehands brug een goed idee?

Sinds het vertrek van ex wethouder Mourik naar de MRDH hebben wij een smekende wethouder. Zijn naam: de Graad, Henk de Graad. Henk wil dat zijn partij gaat scoren de komende verkiezingen en zoals de VVD betaamt is het dan tijd om te komen met paradepaardje “verkeer en bereikbaarheid”

Uit zijn hand komt nu het gebedel om “desnoods een tweedehands brug”. Wethouder Henk de Graad (VVD) zegt in het AD dat de bouw een stuk goedkoper wordt door delen van afgedankte bruggen te gebruiken. ,,De overheid verwacht van ons dat we meedenken in de kosten. Vanuit de circulaire economiegedachte is dit een prima oplossing’’

Laten we even meegaan in zijn gedachten. Ik heb dan ook een paar uur gestoken in het nagaan welke afgedankte bruggen er de komende tijd beschikbaar komen. Daar werd ik niet vrolijk van. Een opsomming:
– de Hagesteinsebrug
– de Merwedebrug
– de Keizersveerbrug
Deze liggen allemaal over rivieren op het traject A27 waarbij de voormalige minister Schultz de volgende mening had: “Volgens minister Schultz van Haegen zijn nieuwe, betonnen bruggen op langere termijn goedkoper….De drie bruggen zijn van staal, en dat heeft meer onderhoud nodig dan beton. Onderhoud betekent verkeershinder…. Bovendien veroorzaken betonnen bruggen minder geluidsoverlast.”

Nou Henk, kijk het zijn dus niet mijn woorden. Een tweedehands brug is dus geen aanrader.

Maar je moet wel wat roepen wil je als wethouder daadkrachtig overkomen. Valt mij trouwens op dat je erg vaak verwijst naar de MRDH. Daar werd vroeger nooit naar gewezen. Maar sinds de lijntjes wat korter zijn, door de baantjescarrousel waardoor Christel Mourik weer een baan heeft, wel.

Liever zie ik dat je bij het Rijk zelf de vlam hoger laat oplaaien. Waar is dit onderwerp buiten de regio wel in beeld? Zelden tot nooit eigenlijk. Laatste keer bij een hilarisch programma over de Nieuwe Botlekbrug. Maar daar moesten we dan vooral om lachen. In die uitzending waar niet je voorgangster de bepaler van het beeld was maar waar Chris Hottentot de vinger op de pijnlijke plek legde.

Nee, we zien de bereikbaarheid van Voorne Putten eigenlijk nooit op beeld. Niet in Nieuwsuur of een ander programma welke beleidmakers volgen. En dus ook geen stevige Kamervragen. Hoop je dat er op Marktplaats nu snel een brug beschikbaar komt?

Vergeet die tweedehands brug. Ga nu niet smekend op je knieën om onze gemeente af laten schepen met een krasjes en deukjes model, van een oud vrouwtje geweest….. Toon ballen. Maar de enige bal die er bij de VVD aan komt is Igor Bal.

P.s. Een dag later in het AD van 15-12-2017:


Bruggen uit het hele land

En om het nog mooier te maken, een hoop oude bruggen worden opeens aangeboden… Vast van een oud vrouwtje geweest, jarenlang binnen gestaan, altijd keurig onderhouden (daarom moeten ze weg?)

Van een oud vrouwtje geweest

Misschien wil deze gemeente er wel van af

Henk, ik weet nog wel een brug voor je, klein mankementje maar dat weet jij vast wel op te lossen. Is niet duur omdat er weinig verhuiskosten zijn

 

Staat die weer omhoog

Update 11-06-2020

1 gedachte over “Tweedehands brug een goed idee?”

  1. Marco Tebrugge

    De enige echte oplossing is de A4-zuid ! Het is toch volslagen onacceptabel dat de snelweg A4 Amsterdam-Antwerpen, wat al vanaf 1961 in de planning zit, nog steeds niet is afgemaakt (slechts 10 bitter noodzakelijke kilometers asfalt zijn nog nodig).

    Afz. Marco Tebrugge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *